EXPLOZIE în satul Hrubna Nouă. O casă s-a prăbuşit. O fetiţă de 4 ani A MURIT

Embed:

(Update 14:05) Bunica fetiţei care a murit este internată în spital. Potrivit medicilor starea femeii este gravă. Arsurile pe corpul ei constituind 75% din suprafaţa corpului. Medicii spun că au intenrat-o în secţia reanimare a spitalului din Făleşti. Femeia nu ştie deocamdată că nepoata ei nu a supravieţuit.

(Update 12:03) Timp de trei ore micuţa a fost căutată prin împrejurimi, de zeci de oameni sub dărâmături. Au fost implicaţi poliţişti, salvatori, vecini dar si oameni din localitate.

Fetiţa dispărută în urma deflagraţiei produse azi dimineaţă, în satul Hrubna Nouă din raionul Făleşti, a murit. Corpul neînsufleţit al micuţei a fost găsit sub dărâmături de salvatori după trei ore de căutări.

Copilul avea doar patru ani. Casa a fost făcută una cu pământul, după ce, potrivit datelor preliminare, ar fi explodat o butelie cu gaz. De asemenea, în momentul producerii incidentului, în locuinţă se afla şi bunica minorei, care a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

"Am primit informaţii precum că în satul Hrubna Nouă a avut loc o deflagraţie, şi că casa este deteriorată totalmente. S-a deplasat grupa de intervenţie la faţa locului. Împreună cu civilii, cu bărbaţii am desfăcut dărâmătuile. Au fost implicaţi 22 de angajaţi ai Serviciului de Situaţii Excepţionale, şi grupa de documentare a Inspectoratului de Poliţie Făleşti. Copilul a fost găsit sub un părete care a căzut. " a spus Lilian Botnariuc, seful Situaţiilor Exceptionale Bălţi.

Potrivit poliţiei, una din versiuni ar putea fi că copilul s-ar fi speriat şi fiind în stare de afect, fiind asurzit, a fugit. 

"Mă adresez la cetăţeni să fie prudenţi cu buteliile de gaz, să verifice şi să le instaleze conform normelor de apărare împotriva incendiului." a spus Lilian Botnariuc. 


Potrivit informaţiilor bunica fetiţei se pregătea să fiarbă lapte. Doamna are arsuri, şi este internată în Spitalul Republican Făleşti.

" Doamna Angela bunica fetiţei a găsit-o în regiunea dată. Din spusele bunicii şi a cetăţenilor care erau aici, copilul era în spatele casei se juca cu tableta." a spus Octavian Conea, poliţist de sector, comuna Taxobeni.

" Mă duc în grădină iese fum. M-am speriat ce e aici am scoso pe bunica fetiţei care nu o găsesc."

" Am auzit cum a explodat ceva şi când am ieşit în stradă am văzut că fug de acolo. Angela era aici, chiar după peretele acesta, era toată arsă şi striga după Denisa. "

Pompierii, dar si poliţia urmează să stabilească cauza deflagraţiei.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu