Explozie de proporţii într-un bloc locativ din regiunea Belgorod, Rusia. Sunt victime

Embed:

O explozie de proporţii a distrus un bloc locativ din regiunea Belgorod, Rusia. Deflagraţia provocată de o scurgere de gaze a dus la prăbuşirea a patru etaje. Un om a murit, iar şase au fost răniţi în urma tragediei.

Explozia s-a produs aseară în jurul orei 19:00, ora locală. În acel moment, în clădire se aflau 23 de oameni, majoritatea dintre ei abia ajunseseră acasă de la muncă. La un anumit moment, s-a auzit o bubuitură puternică, urmată de prăbuşirea pereţilor. S-a început panica. Unii oameni au sărit peste fereastră pentru că scările au fost distruse. 

"Nu puteam ieşi. Soţul l-a luat pe cel mai mic dintre copii, l-a îmbrăcat şi l-a scos afară. Apoi au început să se aproapie trecătorii şi ne-au întrebat dacă avem nevoie de ajutor".

Explozia s-a produs la primul etaj al clădirii şi a fost atât de puternică încât geamurile blocurilor vecine au fost făcute ţăndări. La scurt timp după deflagraţie, la faţa locului au intervenit echipajele de salvatori. Ei au început imediat operaţiunea de căutare a victimelor. Un bărbat era dat dispărută.

Din nefericire, bărbatul a fost găsit fără suflare printre ruine.

"Operaţiunea de salvare s-a încheiat. În total, au participat 209 salvatori din cadrul Ministerului Situației de Urgenţă şi 66 de autospeciale", a comunicat reprezentantul Ministerului Situaţiilor de Urgenţă din Rusia, Serghei Potapov.

Experţii urmează să stabilească dacă blocul va fi renovat sau demolat. Totodată, autorităţile locale vor decidă unde vor fi cazaţi oamenii care au rămas fără locuinţe. Datele preliminare arată că explozia s-a produs în urma unei scurgeri de gaze la un cazan.

loading...

Lasă un comentariu