Explozie de petiţii online la CNAM. Calitatea serviciilor medicale, contestată tot mai frecvent de pacienţi

Embed:

Tot mai mulți pacienți contestă calitatea serviciilor medicale. În prima jumătate a acestui an, numărul petițiilor depuse la Compania Națională de Asigurări în Medicină a crescut cu peste 90, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Acum, pacienţii spitalelor pot semnala astfel de probleme și în regim online.

Noul serviciu este simplu și accesibil tuturor celor care au acces la internet.

Pentru a expedia online o plângere vom accesa pagina cnam.md, după care directoriul "petiții online". Aici este un spațiu destinat reclamației, care nu trebuie să depășească 2000 de semne. Iar pe aceste câmpuri vom nota numele, prenumele, numărul de telefon, o adresă și un email. Răspunsul îl vom primi în decurs de maximum 30 de zile.

Potrivit datelor Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, cele mai multe petiţii de la pacienţi vizează lipsa medicamentelor în instituțiile medicale.

"În cazul lipsei medicamentelor în staționar beneficiarul urmează să păstreze bonurile și să scrie o cerere de rambursare a banilor către administrația instituției. Dacă administrația instituției nu a soluționat problema în 30 de zile, atunci intervine CNAM", a declarat şefa direcţiei relaţii cu beneficiarii CNAM, Iuliana Garam.

De asemenea, o mare parte a petiţiilor vizează atitudinea necorespunzătoare a medicilor față de pacienți, dar și timpul de aşteptare pentru o consultație medicală.

"Am remarcat că dacă pacientul are o situație financiară mai bună atunci medicul îi acordă mai multă atenție și îi vorbește frumos", spune o pacientă.

"Mă deranjează că trebuie să stau mult în rând. Dacă trebuie să mergi la mai mulți medici, atunci stau în rând câte jumătate de zi", spune o femeie mai în vârstă.

"În opinia mea avem foarte mulți medici slab pregătiți și cozi enorme. Iar doctorii nu par să fie deloc interesați de problemele de sănătate ale pacienților", este de părere o tânără.

Pe parcursul anului trecut, CNAM a recepționat aproximativ 300 de petiții. În primele șase luni ale acestui an, compania a recepționat 129 de plângeri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu