Explozibili pe bază de TATP, utilizaţi de ISIS în atentate, au fost descoperiţi într-o suburbie a Parisului

Poliția franceză a găsit explozibili pe bază de TATP (peroxid de acetonă) în timpul unei percheziții care a vizat un apartament dintr-o suburbie a Parisului, au indicat miercuri surse polițienești citate de Reuters, scrie Agerpres.ro.

În apartamentul respectiv, situat în suburbia sudică Villejuif, nu se afla nimeni în momentul percheziției și nu au fost operate arestări.

TATP este un explozibil ușor de produs și a fost folosit de militanți în mai multe atacuri comise în ultimii ani în Europa occidentală. Celula jihadistă responsabilă de atentatele de la mijlocul lunii august de la Barcelona și Cambrils, în provincia spaniolă Catalonia, cumpărase 500 de litri de acetonă pentru a fabrica bombe cu TATP.

Un decret publicat vinerea trecută care vizează evitarea fabricării de bombe artizanale prevede că orice persoană care va dori să cumpere în Franța produse ce pot intra în compoziția unor explozivi va fi obligată să prezinte un document de identitate și să precizeze scopul achiziției.

Textul vizează în special împiedicarea fabricării de TATP, utilizat adesea de organizația jihadistă Statul Islamic în atentate, a precizat o sursă apropiată dosarului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu