Explozia din sectorul Râşcani. Sinistraţii și pompierii au primit mâncare caldă pregătită la cantinele sociale din Capitală

Embed:

O masă caldă pentru sinistraţi, dar şi pentru pompierii care lucrează la lichidarea consecinţelor exploziei din blocul de pe bulevardul Moscovei. Angajaţii a două cantine sociale din Capitală pregătesc zilnic peste o sută de porţii de mâncare, iar reprezentanţii Direcţiei de Comerţ din cadrul primăriei o distribuie beneficiarilor. Bucătăresele încep munca dis-de-dimineaţă.

"Borş cu sfeclă şi cu varză, cu cartofi, prăjitură, morcov, ceapă. Aici peştele iată fierbe, acuş este gata", a scris Ludmila Romanenco, bucătăreasă.

"Toate produsele sunt proaspete, noi primim de două ori pe săptămână, nu primim vechi. Venim de dimineaţă ca să reuşim."

Bucătarul-şef al cantinei sociale din sectorul Botanica spune că mâncarea este pregătită după un meniu. Pentru seară au fost pregătiţi ardei copţi, cartofi cu unt şi prăjituri cu mac.

"Dimineaţa au fost 18 porţii, iar acum la prânz pregătim 28 de porţii pentru 28 de persoane. Pe timp de noapte încă 10 persoane s-au adăugat", a zis Ecaterina Dascăl, bucătar şef la cantina socială. 

Autorităţile şi-au propus să asigure masa victimelor timp de o lună. Toate cheltuielile vor fi suportate de primărie.

"Deservim de trei ori pe zi: dejun, prânz, cină. Administraţia întreprinderii date singure face meniul, gramajul, ei distribuie în cantine centralizate şi noi ducem la locul de destinaţie, în termosuri, ermetic", a zis Natalia Alexeev, reprezentant Direcţia de Comerţ Alimentaţie Publică, Primăria Chişinău. 

La Spitalul feroviar din Capitală sunt cazaţi 28 de sinistraţi, iar 100 de pompieri, salvatori şi carabinieri lucrează în blocul afectat de explozie.

PUBLIKA.MD amintește că buteliile cu gaz instalate clandestin în apartamente au furat alte patru vieţi. Inconştienţa celor care au încălcat deliberat legea a distrus familii nevinovate. Nu au fost de folos nici lecţiile exploziilor din trecut - 2007 – Soroca, 2014 – Orhei, 2015 – Cantemir, 2016 şi 2018 – Chişinău.

Publika TV continuă campania de sensibilizare a cetăţenilor despre pericolul buteliilor cu gaz utilizate necorespunzător. Îndemnăm oamenii să anunţe autorităţile despre folosirea ilegală a acestora în blocuri. Cât de departe va merge statistica sumbră depinde doar de noi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu