Explozia din sectorul Râşcani. Salvatorii au finalizat lucrările de demontare a plăcilor din beton instabile (FOTO)

Salvatorii au finalizat lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de explozia din blocul din bulevardul Moscovei 11/5.

Acțiunile neîntrerupte ale angajaților IGSU au durat cinci zile.

Pe parcursul a mai multor zile angajații IGSU au întreprins lucrări riscante de deblocare a plitelor de beton de la etajele 14, 15, 16 și 17.

CITEŞTE ŞI: IMAGINILE CARE AU ZGUDUIT O ȚARĂ ÎNTREAGĂ. Operațiunea de salvare de după explozie, filmată de un martor ocular (VIDEO INTEGRAL)

Mai mult, salvatorii au recuperat pentru localnici o parte din bunurile pierdute sub ruine și au asigurat pătrunderea acestora la etajele mai puțin afectate.

Conform Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe parcursul zilei de 10 octombrie, la Spitalul Feroviar Central din mun. Chișinău, au fost cazate încă 7 persoane, astfel în total rămân a fi cazate 29 persoane, care anterior au fost evacuate din blocul avariat.

Totodată la Institutul de Medicină Urgentă mai rămân a fi internate 2 persoane traumatizate, iar angajatul IGSU continuă tratamentul în Spitalul militar republican al MAI.

În total la lichidarea consecințelor exploziei pe parcursul zilei de ieri au lucrat peste 80 de persoane din cadrul IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri dar și administrația publica locală.

Circumstanțele și cauza producerii deflagrației urmează a fi stabilită de organele de drept.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu