EXPLOZIA din sectorul Râșcani: Locatarii blocului de pe bulevardul Moscova pot reveni de astăzi acasă

Embed:
Locatarii blocului de pe bulevardul Moscova, afectat de explozia de acum două luni, pot reveni de astăzi acasă. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Nistor Grozavu, care a inspectat clădirea, alături de ministrul Economiei, Chiril Gaburici, şi directorul companiei care execută lucrările de reabilitare.

Toate apartamentele au fost conectate la apă, căldură şi curent. Până la prânz, nu a fost surprins niciun locatar să fi revenit acasă, dar aceştia îşi pot aduce deja lucrurile şi se pot muta, spun autorităţile. Excepţie fac proprietarii celor 10 apartamente, care au fost grav avariate şi în casele cărora continuă reparaţiile.

"Ceilalţi, care au avut cel mai mult de suferit, vor primi apartamente în variantă albă şi scara casei reparată cap coadă, de la început până la capăt", a spus Nicolae Balaur, pretorul sectorului Rîşcani.

Timp de două luni, în jur de 100 de muncitori au lucrat fără zilele de odihnă. A fost reabilitată şi scara blocului.

"Ne-am consolidat puterile, am încercat să concentrăm cei mai buni specialişti pentru rezistenţă şi toate lucrările care au fost făcute, lucrări de bază, pentru că lucrările de finisare au venit pe planul doi", a menţionat Vladimir Tonu, directorul companiei de construcţii.

"S-a lucrat, colegii au fost implicaţi în tot procesul, inclusiv şi la testare, şi la discuţii asupra tuturor variantelor de soluţii care erau propuse. S-a găsit cea mai bună formă de a restabili şi de a asigura că nu se vor mai întâmpla aşa lucruri şi oamenii se pot întoarce liniştiţi acasă", a declarat ministrul Economiei şi al Infrastructurii, Chiril Gaburici. 

Pentru reabilitarea blocului, municipalitatea a alocat 10 milioane de lei. Amintim că în luna octombrie, blocul de 21 de etaje a fost avariat în urma unei explozii. Cinci oameni și-au pierdut viața, printre ei fiind și un copil de patru ani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu