Explozia din sectorul Râşcani. Continuă lucrările de reparaţie a blocului afectat de deflagraţie

Lucrările de reparaţie la blocul de locuit de pe bulevardul Moscovei, afectat de explozie, continuă. Potrivit viceprimarului, Nistor Grozavu, în această săptămână vor fi consolidaţi pereții interiori ai etajelor superioare, pentru turnarea plăcilor de beton între nivelele 14 și 15.

"Continuarea lucrărilor de instalare a armăturii pentru consolidarea pereţilor de la 13 şi 14 pentru că este o lucrare foarte migăloasă. Va începe pregătirea pentru armarea planşeului între etajul 14 şi 15, este început, dar de acum în mod direct", a declarat viceprimarul Nistor Grozavu. 

Explozia de pe bulevardul Moscovei s-a produs în seara zilei de 6 octombrie, în urma unei scurgeri de gaze. În urma deflagraţiei, cinci oameni și-au pierdut viața, printre care un copil.

Trei apartamente au fost distruse în totalitate, iar alte 10 au fost afectate.

În perioada lucrărilor de reconstrucţie, toată scara blocului a fost evacuată, iar oamenii locuiesc fie la rude, fie la Spitalul Feroviarilor.

Pentru reabilitarea blocului afectat de explozie, Consiliul Municipal a alocat zece milioane de lei, iar dacă sursele nu vor fi suficiente, bugetul va fi suplimentat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu