EXPLOZIA din sectorul Râşcani: A fost deschis dosar penal pentru încălcarea regulilor de utilizare a buteliilor cu gaz

Embed:

Procurorii au iniţiat dosar penal pentru încălcarea regulilor de utilizare a buteliilor cu gaz după explozia din blocul de pe bulevardul Moscova. Cei care vor fi găsiţi vinovaţii riscă o amendă de până la 67.000 de lei sau până la 3 ani de închisoare.   

Între timp, salvatorii continuă operaţiunea de la blocul afectat. Angajaţii IGSU vor să scoată plăcile de beton distruse în urma deflagraţiei.  În curte sunt însă zeci de sinistrați care așteaptă să intre în locuințe ca să vadă ce le-a mai rămas prin casă.  

Citeşte şi: TABLOU SUMBRU la blocul afectat de explozie. Salvatorii continuă lucrările, iar sinistrații privesc disperaţi la casele ruinate (IMAGINI JALNICE)

PUBLIKA.MD aminteşte că tragedia a avut loc sâmbătă seara în jurul orei 23:00, într-o clădire cu 21 de etaje de pe bulevardul Moscova. 

Printre cei răniți este și o tânără, în apartamentul căreia a avut loc deflagrația. Ea a fost scoasă dintre ruine de doi băieţi care se plimbau în parcul din apropierea blocului. Rănit a fost şi un pompier peste care a căzut o placă de beton. Viaţa acestuia se află în afara oricărui pericol.

CITEŞTE ŞI: Corpurile neînsufleţite ale celor decedați în urma exploziei din sectorul Râşcani au fost scoase din ruine

Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului unde a fost deflagrația nu au exploatat butelia de gaz conform normelor, atunci ei riscă până la șase ani de pușcărie.

Potrivit salvatorilor, unul dintre locatari a uitat să închidă robinetul buteliei, iar explozia a avut loc în momentul în care proprietara a aprins un chibrit. 

CITEŞTE ŞI: BOMBELE DIN APARTAMENTE. Campania Publika TV va informa cetăţenii şi autorităţile despre pericolul buteliilor cu gaz utilizate necorespunzător

PUBLIKA TV a pornit o campanie de sensibilizare a cetăţenilor şi autorităţilor despre pericolul buteliilor cu gaz utilizate necorespunzător. 

Se pare că nu au fost de folos nici lecţiile exploziilor din trecut - 2007 – Soroca, 2014 – Orhei, 2015 – Cantemir, 2016 şi 2018 – Chişinău. Cât de departe va merge statistica sumbră depinde doar de noi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu