EXPLOZIA DE LA PIAŢA CENTRALĂ: Ministerul Muncii alocă un sfert de milion de lei victimelor

Embed:

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a decis ieri să acorde ajutorul material victimelor incendiului din localul "La Soacra" din Piața Centrală.

Familiile victimelor vor primi ajutor financiar în valoare de 220.000 de lei. Ajutorul material va fi acordat diferenţiat, valoarea acestuia variind între 15.000 şi 25.000 de lei, în funcţie de gravitatea cazului.

PUBLIKA.MD reaminteşte că incendiul s-a produs sâmbătă, 9 ianuarie, în urma exploziei unei butelii de gaz într-un local de pe teritoriul Pieţei Centrale din Chişinău. 13 persoane cu vârste cuprinse între 12 și 63 de ani au avut de suferit, fiind spitalizate de urgență.

Soţii proprietari ai cafenelei aşteaptă în arest să apară în instanţă.

Conform datelor Direcției sănătății din municipiul Chișinău, trei persoane au decedat, o persoană se află în stare gravă, la Bucureşti, alte 8 rămân internate la Chişinău, iar una a fost externată.

Femeia care a murit acum câteva zile la Bucureşti avea 35 de ani și lucra în calitate de bucătar la cafeneaua "La soacră".

A fost mama a trei copii. Recent, împreună cu soţul, şi-au cumpărat o casă, în credit. Acum, bărbatul nu ştie cum se va descurca de unul singur cu cele trei fiice.

Ultima dată, Anatolie şi-a văzut soţia pe patul Spitalului de Urgenţă de la Chișinău, când urma să fie transportată la Bucureşti.

"La spitalul de urgenţă am vorbit un minut cu dânsa şi gata. Ochii nu putea să-i deschidă, că erau umflaţi şi arşi. Copiii întreabă de mama. Asta-i, aşa-i viaţa. Până acum ei n-au ştiut, dar au aflat şi eu deja le-am lămurit ce s-a întâmplat. Că o decedat...", a spus bărbatul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu