Explozia de la Manchester: Theresa May invocă un atac terorist cumplit

Premierul britanic Theresa May a condamnat "atacul terorist cumplit", care a avut loc luni seara la Manchester, la ieșirea de la un concert din sala Arena Grande, atac soldat cu 19 morți și 50 de răniți, relatează AFP și Reuters, scrie agerpres.ro.

"Lucrăm să stabilim toate detaliile a ceea ce este tratat de poliție ca un atac terorist cumplit", a subliniat Theresa May, exprimându-și simpatia pentru familiile victimelor.

În Franța, din partea guvernului francez, noul ministru de interne, Gerard Collomb, și-a exprimat "solidaritatea cu poporul britanic" într-un mesaj pe Twitter. "Gândurile mele se îndreaptă spre victime și familiile îndoliate", a scris el.

La rândul lor, primarii din Paris și Nisa, două orașe franceze afectate de atentate, și-au exprimat marți solidaritatea cu victimele atacului de la Manchester.

"#Parisul este în această noapte alături de #Manchester. Gândurile mele se îndreaptă spre victimele, spre familiile lor și echipele de salvare care intervin la fața locului", a scris într-un mesaj Twitter în limba franceză și engleză primarul Parisului, Anne Hidalgo. La 13 noiembrie 2015, atacuri simultane la Paris și Saint-Denis au făcut 130 de morți.

Primarul Nisei, Christian Estrosi, și-a exprimat de asemenea într-un mesaj pe Twitter "solidaritatea cu locuitorii din #Manchester". "Gândurile sunt alături de cei răniți, de familiile și apropiații victimelor". La 14 iulie 2016, un camion care a intrat în mulțimea reunită pe Promenade des Anglais, a ucis 86 de persoane și a rănit 450.

Clasa politică canadiană și-a exprimat luni seara consternarea după atentatul de la sala Arena din Manchester.

"Canadienii au aflat cu oroare despre atentatul survenit la Manchester" și "gândurile lor sunt alături de victime și de familiile lor", a scris premierul Justin Trudeau pe contul său de Twitter.

Ministrul securității publice din această țară, Ralph Goodale, s-a declarat "profund neliniștit după atacurile brutale din Marea Britanie" și și-a exprimat solidaritatea față de britanici.

Potrivit guvernatorului general David Johnston, reprezentantul reginei Elisabeta a II-a, șefă a statului en titre a Canadei, "gândurile și rugciunile noastre sunt alături de rudelor victimelor inocente ale teribilei explozii" de la Manchester.

Ministerul de Externe canadian a instituit un număr telefonic de urgență pentru familiile cetățenilor canadieni care s-ar fi aflat luni seara la Manchester.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu