Explicaţiile firmei care ar trebui să gestioneze parcările din Capitală. Ce pierde Primăria

Embed:

Firma care urmează să gestioneze parcările cu plată din Chişinău susţine că municipalitatea ar fi ratat venituri de 1 milion de euro.

Suma reprezintă zece la sută din încasările companiei în primul an de activitate.

Potrivit contractului semnat cu Primăria Chişinău, proiectul urma să fie implementat în aprilie 2016. Întreprinderea acuză aleşii că ar tergiversa aprobarea regulamentului privind gestionarea parcărilor cu plată şi a dat în judecată Consiliul Municipal.

Firma EME Parkleitsystem a fost creată în septembrie 2015, cu o lună înainte de concurs, special pentru participarea la licitaţiile din Moldova.

Centrul Naţional Anticorupţie a deschis o cauză penală privind legalitatea semnării contractului. Din 2015, când a semnat contractul cu Primăria Chişinău, firma ar fi cheltuit 400 de mii de euro pentru salarii şi soft-urile care vor fi folosite la perceperea taxelor prin telefon şi aparate de plată. 

"Vom implementa aici cel mai performantă tehnologie din lume. Chişinăul va fi oraşul numărul unu în lume. Nicăieri nu va mai exista un astfel de sistem", a spus membrul bordului EME Parkleitsystem, Zsigmond Bodnar. 

Firma promite că odată cu lansarea proiectului vor fi deschise 400 de locuri de muncă.

Contractul cu Primăria Chişinău este semnat pentru 25 de ani.

În primii zece ani, firma va investi 6,8 milioane de euro.

Veniturile redirecţionate municipalităţii ar putea ajunge la 9 milioane de euro pe an. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu