Explicația șocantă a unui psiholog! De ce nu e bine să asculți colinde în luna noiembrie

Faceți parte dintre cei cărora nu le place să audă colinde pe stradă sau în magazine încă din luna octombrie? Probabil credeți că melodiile de Crăciun ar trebui să fie ascultate doar în preajma sărbătorilor de iarnă, și nu imediat cum s-a încheiat vara. Ei bine, psihologii spun că există o explicație științifică pentru acest lucru.

Prea multe colinde de Crăciun pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre mintale. Linda Blair, un psiholog intervievat de postul britanic Sky News, spune că difuzarea timpurie a colindelor la TV, la posturile de radio sau în centrele comerciale îi stresează pe oameni, pentru că le aduce aminte de toate lucrurile pe care le au de rezolvat înainte de sărbători: să cumpere cadouri, să se gândească unde vor petrece Crăciunul și Revelionul, să aranjeze petrecerile, să facă meniurile sau să își organizeze planurile de călătorie.

"Pur și simplu îți consumi toată energia încercând să ignori aceste gânduri și colindele nu ajută”, susține psihologul. Cei mai expuși sunt vânzătorii din mall-uri, care nu au încotro decât să asculte colindele de Crăciun. „Pentru ei, este tot mai dificil să le ignore și nu se mai pot concentra la nimic altceva", adaugă Blair, potrivit realitatea.net

Muzica de sărbători difuzată încă din octombrie sau noiembrie îi irită pe oameni mai ales dacă este la un volum foarte mare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu