Explicația șefului poliției despre intervenția în forță de la autobuzele unioniștilor

În urma evenimentelor de sâmbătă din Chișinău, cand forțele de ordine au deblocat strada Calea Ieșilor, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pinzari a spus că unionișitii s-au abătut de la scenariul programat pentru desfășurarea adunării publice și că au decis să blocheze traficul rutier. 

La momentul dat, organizatorii evenimentului, în afara celor declarate preventiv, s-au abătut de la scenariu, au mers în marș neautorizat și la ieșirea din Chișinău au decis să blocheze traficul rutier. Angajații poliției au procedat conform legii, au somat cetățenii să elibereze traseul și colegii au evacuat cetățenii de pe partea carosabilă. Noi am avut o înțelegere cu organizatorii care au semnat declarația prealabilă, ca autocarele să se afle în afara evenimentului, au fost și niște semnale la 112 că autocarele respective transportă obiecte ilicite, ne-am autosesizat și autocarele au fost aduse la înpsectoratul Strășeni unde se află și acum. În cazul în care nu vor fi identificate obiecte interzise, ele vor fi eliberate, a declarat Alexandru Pinzari. 

 

PUBLIKA.MD amintește că sute de unionişti au ajuns, astăzi la amiază, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chișinău pentru a participa la "Marea Adunare Centenară".

Evenimentul însă nu a fost lipsit de provocări și incidente. După ce au ţinut discursuri unioniste, au intonat muzică patriotică şi au scandat mai multe lozinci prin care au cerut unirea Moldovei cu România, aceştia au pornit în marş spre ieşirea din Capitală, unde, potrivit organizatorilor, mai multe autocare au fost blocate. Unioniştii au paralizat traficul pe strada Calea Ieșilor. 

Poliția i-a somat să elibereze traseul, dar participanții la marș au ignorat cerințele forțelor de ordine. 

În timpul intervenției forțelor de ordine, a avut de suferit echipa Canal 2, care a căzut în șanțul de pe marginea drumului. 

După depășirea incidentului, polițiştii au escortat autocarele la inspectoratul din Străseni. Într-un comunicat de presă, poliția mai spune că organizatorii nu au respectat înțelegerile prealabile, potrivit cărora, acțiunile urmau să se desfășoare doar în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu