EXPLICAŢIA reprezentanţilor de la Tiraspol privind şanţurile săpate lângă Doroţcaia şi Pohrebea

Embed:

Şanţurile din preajma satelor Doroţcaia şi Pohrebea din raionul Dubăsari au fost săpate pentru prevenirea incendiilor pe timp de caniculă. Declaraţia a fost făcută de reprezentantul politic al Tiraspolului, Nina Ştanski, care susţine că astfel de măsuri antiincendiare au fost luate şi în alte sate din regiunea transnistreană. 

"Nu cred că este o noutate faptul că în regiunea transnistreană sunt luate măsuri antiincendiare. Vedeţi ce timp este afară şi riscul de incendiu este mare, iar tehnica necesară sapă şanţuri de adâncime mică. Nu cred că este constructiv să facem dintr-o activitate agricolă o problemă politică", a declarat Ştanski. 

Fermierii din regiune susţin, însă, că şanţurile cu o lăţime şi adâncime de jumătate de metru au fost săpate pentru a le îngrădi accesul cu tehnica agricolă şi la terenurile aflate de partea cealaltă a traseului Râbniţa-Tiraspol.  

La date de 3 iulie, Ştanski se va întâlni la Chişinău cu vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov. Totodată, runda de negocieri în formatul 5 plus 2, care trebuia să aibă loc în această lună a fost amânată pentru 11 şi 12 septembrie. 

Publika.md aminteşte că săptămâna trecută în regiunea satelor menţionate au fost săpate şanţuri pe o distanţă de opt kilometri, ceea ce face dificil accesul fermierilor la terenurile loc agricole aflate după traseul ce leagă oraşele Tiraspol şi Râbniţa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu