EXPLICAŢIA administraţiei berăriei din Capitală în care clienţii erau filmaţi la toaletă. CE AMENDĂ RISCĂ

După ce Publika TV a difuzat ştirea despre camerele de supraveghere din toaleta unei berării din Capitală, administraţia localului a demontat dispozitivele video. Potrivit lor, camerele au fost instalate pentru a monitoriza clienţii, care distrugeau mobilierul. Totuşi, acest lucru este interzis, iar patronii berăriei riscă o amendă de până la zece mii de lei.

Camerele video erau instalate atât în toaleta bărbaţilor, cât şi în cea a femeilor. Imaginile cu ele au fost trimise la redacţia Publika TV de către un martor ocular.

Pentru a verifica dacă imaginile sunt veridice, echipa noastră a mers la berărie, însă camerele de luat vederi erau deja demontate.

Administratorul localul recunoaşte că, până în această dimineaţă, în toaleta localului erau instalate camere video.

"Camerele au fost puse de mai mult timp, din motiv că se strica regulat oglinda. Camera ceea, am văzut reportajul vostru, noi deja le-am scos, ca să nu fie probleme, camera era îndreptată stric spre chestia ceea unde îşi spală mâinele", a menţionat administratorul localului.

Potrivit lui, administraţia localului a recurs la un asemenea gest, din cauză că clienţii berăriei distrugeau mobilierul:

"Nici n-am reuşit încă să le reparăm. Vedeţi, ca să fărâmi o uşă de asta, care e de metal."

Oamenii sunt revoltaţi de gestul administraţiei berăriei:

"E o situaţie neplăcută. Acolo nu avem ce vedea, fiecare cetăţean îşi face chestiile lui personale."

"Eu înţeleg că ele au fost instalate pentru protecţie sau pentru a supraveghea, dar eu cred că este o încălcare a drepturilor omului."

"Nu cred că în toaletă trebuie să fie camere de luat vederi, pentru că este încălcată intimitatea oamenilor".

Reprezentanţii Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal susţin că, prin gestul său, administraţia localului a încălcat dreptul la viaţă privată al clienţilor. Pentru aceasta, patronii riscă să primească o amendă de până la zece mii de lei.

"Proprietarul acestui local urmează prezinte schema cum sunt montate camerele, în ce locaţii, indicarea scopului şi temeiului legal, care justifică, din punctul să de vedere, instalarea acestor camere", a declarat Sergiu Bozianu, şef adjunct de direcţie, CNPDCP.

Anterior, un centru comercial din Capitală a fost amendat pentru că a instalat camere de supraveghere în toaletă, încălcând în acest fel drepturile clienţilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu