Experţii ne învaţă la ce trebuie să atragem atenţia atunci când cumpărăm jucării pentru copii (VIDEO)

Embed:

Câteva zeci de copii din Capitală au fost învăţaţi cum să-şi aleagă corect jucăriile. Părinţii acestora au aflat şi ei la ce trebuie să atragă atenţia atunci când cumpără maşinuţe şi păpuşi, ca acestea să nu conţină substanţe chimice toxice.

Organizatorii seminarului au arătat că o treime din jucăriile vândute în Moldova conţin metale grele.

Ei spun că părinţii pot depista o jucărie necalitativă cu ochiul neînarmat.

"Urmăriţi dacă are o etichetă. Orice are o culoare stringentă, deja denotă prezenţa coloranţilor pe bază de metale grele. Orice lucru trebuie cumpărat cu gândire. Să nu pierdem acel moment când jucăriile se procură cu o anumită ocazie", a explicat coordonatorul proiectului Tatiana Ţugui.

Unii părinţi recunosc că nu atrag atenţie la calitatea jucăriilor, ci le aleg după dorinţa copiilor.

"În primul rând să-i placă copilului. La miros iată nu m-am gândit niciodată când am procurat", a precizat o mămică.

Alţii spun că sunt atenţi atunci când procură o jucărie pentru copii.

"Încercăm deja să atragem atenţia la calitate, dacă jucăria are un miros neplăcut, îndată mie îmi spune că ceva nu e în regulă", a menţionat o altă mămică.

Potrivit medicilor, concentraţia sporită de metale grele în jucării poate provoca intoxicaţii şi afectează sistemului nervos central şi sistemului digestiv.

Experţii din Moldova au efectuat recent un tst în care au verificat 57 de jucării. În 17 au fost depistate metale grele, iar în zece dintre ele concentraţia metalelor grele depăşea nivelul admisibil de zeci sau chiar sute de ori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu