Experţii EXPLICĂ MOTIVUL pentru care guvernarea vine cu atacuri asupra procurorilor şi a Procuraturii Generale

Embed:
Deputații Alianței Kozak PSRM-ACUM vor să controleze toate domeniile din ţara noastră. Mai mult, aceştia vin cu atacuri asupra procurorilor şi a Procuraturii Generale ca să discrediteze activitatea instituției. De această părere au fost invitații emisiunii Fabrika de ieri seara.

"Acest atac dur asupra procurorului general și asupra procuraturii fără argumentare și motivare prea serioasă își are scopul de a diminua capacitatea instituțională. Pentru implementarea acestor scopuri sunt necesare astfel de campanii revanșabile pentru a sustrage atenția opiniei publice de la probleme mai grave", a precizat Victor Gurău, comentator politic.

Invitații emisiunii consideră că deputații Alianţei Kozak doresc cu orice preț să-l demită pe procurorul general, chiar dacă pentru asta vor trebui să încalce legea.

"Monitorizați activitatea lui. Dacă procedează într-un fel sau altul mai deocheat, adunați probe și atunci veniți și spuneți că domnul procuror general nu a făcut asta, nu a făcut asta. Atunci pui pe masă, vii în fața publicului și spui că într-adevăr acest procuror nu merită să se afle în scaun și-l schimbăm", a subliniat Victor Panţîru, avocat.

"Noi vedem o campanie, o campanie de diabolizare de atac dur fără argumentare, fără motivare. Politicienii noștri doresc să subjuge acest domeniu ca să implementeze strategiile înguste. Nu este corect, din punct de vedere politic, că aceste acțiuni vin din partea celor care au învinuit bine-mersi fosta guvernare de schimbarea regulilor jocului în timpul jocului", a declarat Victor Gurău, comentator politic.

În același timp, experții consideră că mesajul guvernării, potrivit căruia procurorii nu-și fac meseria, este perceput negativ de către societate. Drept urmare, oamenii nu vor mai avea încredere în sistemul juridic.

"Noi nu ne dorim altceva decât să avem judecători independenți, să avem procurori independenți. Astăzi ce se întâmplă, se întâmplă că mesajul care îl transmit și îl percepem noi este că lucrurile se pot schimba doar la voința politicului. Lucrurile trebuie să se schimbe și să meargă în direcția corectă numai în baza legii", a precizat Victor Panţîru.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu