Experții europeni vor evalua instituțiile din Republica Moldova. Ce rol va avea Laura Kovesi

Embed:

Uniunea Europeană organizează un exercițiu de evaluare a unor instituții din Republica Moldova, printre care: Centrul Național Anti-Corupție, Comisia Națională pentru Integritate, Curtea Constituțională, Procuratura Generală, Institutul Național de Justiție, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea Supremă de Justiție, Ombudsmanul și Ministerul de Justiție.

Primele misiuni vor începe în data de 30 noiembrie și vor participa 15 experți.

Acest exercițiu este organizat în cadrul instrumentului Uniunii Europene TAIEX, în cooperare cu autoritățile din Moldova.

Unul dintre experții care vizitează instituțiile din Republica Moldova va fi Laura Codruța Kövesi, Procuror General în cadrul Direcției Naționale Anti-corupție (DNA) din România. Expertul va efectua o misiune de evaluare a Centrului Național Anti-corupție și a Comisiei Naționale de Integritate.

Scopul final al acestui exercițiu este de a oferi sfaturi și recomandări privind structura și activitățile instituțiilor cheie ale statului de drept din Republica Moldova în trei domenii: procesul de reformă al sectorului justiție, sistemul anti-spălare de bani și sistemul anti-corupție.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu