Experții avertizează: Shoppingul online va exploda în perioada următoare. Mare atenție la hackeri

Cele mai ridicate niveluri de streaming online de până acum se vor înregistra în weekendul care urmează, întrucât milioane de oameni care în mod normal ar fi socializat în baruri și restaurante vor fi nevoiți rămână acasă, potrivit estimărilor publicate de specialiștii Kaspersky, care atrag atenția un astfel de val de accesări poate reprezenta o oportunitate pentru infractorii cibernetici, scrie realitatea.net.

"Dintr-o dată, ne găsim în situația în care o mare parte din viață noastră se petrece online. Niciodată lumea nu a mai fost atât de conectată ca acum, iar abilitățile noastre de a comunica, socializa, lucra și tranzacționa online nu au fost niciodată atât de expuse sau de necesare. Deși capacitatea de a face toate aceste lucruri pe internet oferă beneficii incredibile, trebuie ținem cont și de faptul , oriunde mergem online, atacatorii cibernetici sunt cu ochii pe noi.

Dacă există orice oportunitate de a exploata o asemenea situație și de a atrage oamenii -și dezvăluie datele personale sau trimiță bani într-un cont fals, putem garanta faptul escrocii vor profita de ea. Am văzut, deja, exemple de malware legate de coronavirus/COVID-19 care încercau se folosească de virus pentru a ascunde fișiere nocive în documente cu așa zise informații relevante despre epidemie, însă modalitățile prin care securitatea noastră cibernetică ar putea fi compromisă nu se opresc aici", se arată într-un comunicat al companiei producătoare de soluții antivirus.

Potrivit sursei citate, pe segmentul de streaming, weekendul acesta se vor înregistra cele mai ridicate niveluri de până acum.

"Această situație va pune, fară îndoială, în pericol serviciile de streaming, determinând o reducere a vitezei, motiv pentru care oamenii vor căuta metode alternative de acces la conținut online. Totuși, dacă alegi înlocuiești portalurile protejate ale serviciilor de streaming favorite, legitime, cu alte surse de filme, jocuri sau alt tip de conținut, vei risca cazi în mâinile atacatorilor cibernetici. Oricât de tentantă poate fi găsirea unor surse alternative de conținut, Kaspersky recomandă utilizatorilor aibă răbdare și folosească în continuare sursele de streaming de încredere (...)", susțin experții.

În ceea ce privește shopping-ul online, specialiștii menționează , în aceasta perioadă, în care tot mai mulți oameni sunt nevoiți petreacă mare parte din timp în casă, va înregistra creșteri importante.

"Acest lucru, alaturi de cumpărăturile făcute din plictiseală, precum și de ofertele tentante ale comercianților care încearcă rămână pe linia de plutire, atrage în mod inevitabil atacatorii cibernetici. În orice punct de vârf al cumpărăturilor, putem observa și o creștere a malware-ului și atacurilor de tip phishing, cum se întâmplă după orice incident de proporții sau când oamenii sunt vulnerabili.

Ei bine, infractorii cibernetici încearcă mereu profite de aceste oportunități, pentru a atrage oamenii cu oferte de nerefuzat, care par adesea prea bune fie adevărate. Și de obicei, sunt prea bune și nu sunt adevărate. Tocmai de aceea, sfătuim consumatorii fie mai vigilenți acum și își amintească aceste sfaturi atunci când fac cumpărături online sau deschid e-mailuri de la diferiți comercianți", avertizează Kaspersky.

loading...

Lasă un comentariu