Experţi străini: Comisia Electorală Centrală este bine pregătită pentru alegerile parlamentare din 24 februarie

Embed:

Comisia Electorală Centrală este bine pregătită pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Concluzia aparţine misiunii de evaluare organizate de Institutul Naţional Democratic. Aceasta a inclus mai mulţi experţi străini, care au venit în ţara noastră pentru a aprecia contextul și mediul pre-electoral.

Pe parcursul acestei săptămâni, membrii delegaţiei s-au întâlnit cu mai multe persoane, printre care liderii partidelor politice, deputaţi, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, jurnalişti şi diplomaţi.

"Mai multe partide politice în Republica Moldova stipulează în actele lor interne promovarea şi încurajarea femeilor în politică. Am discutat cu reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale şi am constatat un nivel înalt de pregătire tehnică", a declarat Michael Carpetner, director al CPB pentru DIG.

Totodată, reprezentanții Institutului Naţional Democratic afirmă că Republica Moldova trebuie să fie o istorie de succes a democrației în regiune.

"Republica Moldova trebuie şi poate fi o istorie de succes a democraţiei în regiune. Un proces electoral credibil va sublinia acest angajament al Republicii Moldova", a spus Pamel Hyde Smith, fostă ambasadoare SUA în RM.

Institutul Național Democratic este o organizație non-guvernamentală, care activează pentru susținerea și consolidarea instituțiilor democratice la nivel mondial.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu