Experţi: Rusia a modernizat semnificativ un depozit de arme nucleare din Kaliningrad

Un grup de experţi din Statele Unite afirmă că Rusia a modernizat semnificativ în ultimii doi ani un depozit de arme nucleare din exclava Kaliningrad, situată în mijlocul UE, scrie adevarul.ro.

Federaţia oamenilor de ştiinţă americani (FAS) a publicat pe site-ul său imagini din satelit cu modernizarea unui complex militar din regiunea rusă Kaliningrad, cuprinsă între Marea Baltică, Lituania şi Polonia.

Potrivit lui Hans Kristensen, un expert din cadrul acestei organizaţii, imaginile sugerează că baza respectivă a intrat într-un amplu proces de modernizare în 2016. Încă nu este clar dacă Rusia a păstrat arme nucleare în acest complex, subliniază expertul american. Complexul în cauză este situat în apropiere de Kulikovo, la numai 50 de kilometri de graniţa cu Polonia.

Moscova încă nu a comentat această informaţie, potrivit Sputnik News. Însă armata rusă dispune în această regiune de sisteme balistice nucleare Iskander, argumentând mobilizarea acestor arme ca răspuns la forţele amplasate de Statele Unite în zona Mării Baltice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu