Experți la Fabrika: Rezoluția adoptată de Parlamentul European a fost una politică. Este o lovitură pentru reformele programate

Embed:
Rezoluția adoptată joi de Parlamentul European a fost una politică și a venit mai degrabă ca o reacție rapidă, fără a fi analizată la rece. De această părere sunt invitații emisiunii Fabrika de joi seara. Experții consideră că decizia este stranie și frânează puțin implementarea unor reforme, dar și amplifică confruntarea politică internă.

"Ceea ce se întâmplă acum este puțin straniu. Modul în care reacționează Comisia Europeană sau Parlamentul European este mai degrabă o atitudine reactivă, imediată. Dacă implică în consecință amânarea primei tranșe, este mai degrabă o lovitură în primul rând pentru acele reforme care erau programate", a declarat Roman Chirică, directorul Institutului Economiei de Piață.

"Guvernarea trebuie să aibă o poziție foarte echilibrată, rațională și poate că să aibă o acțiune în zona problemelor și cauzelor, decât să reacționeze la ceea ce s-a întâmplat. S-a întâmplat, acum trebuie să găsim soluții pentru a preveni astfel de fenomene pe viitor", a menționat Sergiu Ostaf, directorul CReDO.

Rezoluția votată de deputații din Parlamentul European recomandă Comisiei Europene să suspende asistenţa macrofinanciară şi sprijinul bugetar pentru țara noastră. Documentul poartă un caracter strict consultativ.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu