Experţi în domeniul protecţiei sociale din Kârgâzstan, Kazakhstan, Armenia şi Ucraina, în vizită în Moldova. Ce vor face

Experţi în domeniul protecţiei sociale, reprezentanţi ai factorilor de decizie şi ai societăţii civile din Kârgâzstan Kazakhstan, Armenia şi Ucraina se află într-o vizită de studiu în Republica Moldova. Ei au venit în ţara noastră pentru a căpăta experienţă în domeniul dezinstituţionalizării şi incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.

Reprezentanţii celor patru ţări vor avea mai multe întâlniri şi vizite în teren, în cadrul cărora vor avea oportunitatea să afle cum decurge procesul de reformare a sistemului de protecţie socială a persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, ei vor cunoaşte Programul "Comunitate Incluzivă – Moldova", în procesul de dezinstituţionalizare şi incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.

Vizita care a început astăzi se va încheia pe 21 noiembrie cu o conferinţă naţională – "Oportunităţi de dezinstituţionalizare şi incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale în ţările Parteneriatului estic". Vizita este organizată de Keystone Moldova, în cadrul Programului "Comunitate Incluzivă – Moldova", cu suportul financiar oferit de Programul Est Est Fără Frontiere al Fundaţiei Soros-Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu