Experți: Impasul politic se prelungește din cauza incapacității reale de negociere a liderilor Blocului ACUM și a socialiştilor

Embed:
Impasul politic se prelungește din cauza incapacității reale de negociere a liderilor Blocului "ACUM" și a socialiştilor. De această părere sunt invitații emisiunii Fabrika de aseară. Potrivit acestora, PSRM și cei din PAS şi PPDA ar trebui să încerce un dialog și cu PDM, partid care și-a arătat atât disponibilitatea pentru negocieri, cât și capacitatea de a guverna și de a scoate din criză țara.

"Dacă nu puteţi să vă înţelegeţi, păi staţi un pic, nu mai purtaţi toate aceste pseudo-negocieri şi poate ar fi timpul ca după Sărbătorile pascale cei doi actori, adică şi cei din blocul ACUM, dar şi cei din blocul socialiştilor să îşi reorienteze privirile şi spre Partidul Democrat, de ce, pentru că Partidul Democrat este pe locul doi, pe locul secund ca număr de deputaţi. Partidul Democrat nu a făcut nimic altceva decât să dea dovadă de deschidere, de flexibilitate, de găsirea unor soluţii", a spus Victor Nichituș, jurnalist. 

Invitaţii emisiunii susţin că deși se arată disponibile pentru dialog, niciuna dintre formațiuni nu depășește limitele propriilor interese și nu deblochează impasul.

"Socialiştii vor coaliţie şi nu vor discuţii doar de dragul discuţiilor, iar ACUM nu vrea coaliţie, dar vrea să realizeze împreună cu socialiştii planul lor îndrăzneţ care este plin de riscuri legale. Asta ar fi jocul şi socialiştilor şi celor din blocul "ACUM" pentru a declina responsabilitatea pentru viitoarele alegeri anticipate.Tocmai ăştia doi care s-au lansat într-o discuţie sterilă, tocmai ăştia doi şi vor răspunde", a spus VALERIU RENIŢĂ, jurnalist.

Mai mult, experţii spun că liderii blocului "ACUM" nu dau dovadă de maturitate politică.

"Dacă aceşti politicieni nu sunt capabili timp de 60 de zile să formeze o alianţă majoritară, atunci cum vor putea ei găsi soluţii pentru marile probleme ale Republicii Moldova. Cum vor face domniile lor să crească economia, cum vor face domniile lor să crească locurile de muncă, dar cum vor fi reparate drumurile, dar cum se vor găsi bani de la buget pentru creşterea pensiilor, pentru creşterea salariilor", a spus Victor Nichituș, jurnalist. 

"Ei deocamdată nu sunt pregătiţi să preia nu că puterea, dar nici măcar o parte din putere. Şi cred că ei trebuie lăsaţi pe marginea drumului, acolo unde le este locul şi celelalte două partide să vadă ce se poate de făcut. Pot face alianţă, nu, merg la anticipate", a spus VALERIU RENIŢĂ, jurnalist.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu