Experţi: Acordul cu FMI va debloca şi alte finanţări externe și va relansa economia Moldovei

Embed:

Experții economici salută decizia Fondului Monetar Internațional. Ei spun că acordul cu FMI va debloca şi alte finanţări externe și va relansa economia ţării. Declarațiile aparțin invitaților emisiunii Fabrika.

"Semnarea acestui acord, evident, cum s-a mai și discutat aici în platou, era foarte important pentru mediul de afaceri, atâta timp cât anume el permite deschiderea celor finanțări vechi și a celor noi", a menţionat Alexandru Bordea, cofondator Angry Business.

Invitații din platou au declarat că aprobarea documentului este un succes al actualei guvernări.

"Semnarea unui acord cu FMI este o necesitate pentru a guverna mai departe. Acest plus de imagine trebuie să-l ai în fața propriilor cetățeni, dându-le salarii la timp, achitând pensii la timp fără de care nu poate fi vorba de guvernare", a spus jurnalistul Constantin Olteanu.

Totodată, aceștia au menționat că autoritățile au de parcurs un drum deloc ușor, pentru a asigura prosperitatea cetățenilor.

"Omul trebuie să aibă posibilitate să găsească de lucru, să apară businessul, fie să-și fondeze un oarecare business. Dacă reușim să crem un mediu sănătos, bun pentru el, dacă îi dăm voie să respire până ajunge sus rata de creștere va fi cu totul alta", a precizat Sergiu Gaibu, expert financiar.

Citeşte şi: Veste bună. FMI a aprobat o finanţare de aproximativ 180 de milioane de dolari pentru Moldova

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu