Experţi: A patra cale de dezvoltare a ţării, propusă de PDM, poziţionează foarte clar formaţiunea din punct de vedere ideologic

Cea de-a patra cale de dezvoltare a ţării, propusă de Partidul Democrat la Adunarea Naţională "PDM pentru Moldova", este un proiect de ţară îndrăzneţ, care poziţionează foarte clar formaţiunea din punct de vedere ideologic. Este opinia exprimată de mai mulţi comentatori politici.

Totodată, calea Pro-Moldova nu anulează în niciun fel aspiraţiile europene ale ţării noastre, mai spun experţii. 

"Eu cred ca este o treabă bună să se întâmpla aşa, până acum partidele se acoperă cu lucruri care înseamnă geopolitică şi cu asta câştigă locuri în Parlament fără să-şi asume obligaţiile cetăţenilor", a menţionat Vitalie Catană, analist politic.

"Este o idee proaspătă şi un îndemn patriotic. Contează foarte mult şi modul în care va fi realizată. Direcţia strategică rămâne aceeași – Uniunea Europeană", a declarat Andrei Andrievschi, comentator politic.

"Calea a patra presupune soluţionarea problemelor chiar aici, la Chişinău. Noi permanent căutam soluția undeva, în afara ţării. Mai precis, este vorba despre construirea unui stat modern în care oamenii se pot împlini, realiza", a specificat Valeriu Reniţă, jurnalist.

"Putem să spunem că este prima încercare a Partidului Democrat pentru a identifica o poziţie foarte clară ideologică în spectru politic din Republica Moldova", a subliniat Anatol Ţăranu, analist politic.

Duminică, la Adunarea Naţională "PDM pentru Moldova", liderul democraţilor a anunţat conceptul pro-Moldova, care va reprezenta de acum înainte doctrina naţională.

"Ne-am adunat astăzi aici pentru a merge împreună pe o nouă cale, cea de-a patra cale, pe care nimeni nu a avut curajul să pornească până acum. Este vorba despre calea pro-Moldova, pentru Moldova, calea, care duce spre moldoveni, spre rezolvarea problemelor concrete ale oamenilor, ale noastre, ale tuturor", a declarat Vlad Plahotniuc, președintele PDM.

Vlad Plahotniuc a subliniat că în continuare se va prelua tot ce este mai bun din modelele de trai din Europa, astfel încât bunăstarea să fie adusă în ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu