Expert în drept constituțional: Guvernarea liberal-democrată condusă de Vlad Filat, complicii schemei dubioase de la BEM

Embed:
Conducerea țării a fost anunțată despre tranzacțiile dubioase care au avut loc prin Banca de Economii, însă nu s-a intervenit. Motivul ar fi că cei care erau în fruntea Moldovei în acea perioadă, adică guvernarea liberal-democrată condusă de Vlad Filat, erau complicii acestei scheme. De această părere sunt invitații emisiunii Fabrika de aseară.

"Au adus la cunoștință conducerea de vârf a țării și vedem că lucrurile se opresc acolo. Nu avem decât să probăm implicarea lor. Cine îl aducea pe același Platon în comisiile din Parlament să-și pledeze cauza? Deputații PLDM-ului care acționau tot la indicația lui Filat", a menţionat Vitali catană, expert în drept constituțional.

Experții mai spun că anchetatorii de la noi au prezentat probe care demonstrează că în ambele scheme de spălare a banilor, Laundromat și Miliardomat, sunt implicate serviciile speciale ruseşti.

"Vedem din acest raport, dar și din informațiile anterioare, că filierele sunt cele specifice FSB-ului. Se confirmă afirmațiile anterioare prin care s-a spus că este implicată Moscova pe treaba asta prin Platon și iată acest Platon care este implicat și în Laundromat, și în furtul miliardului", a precizat Vitalie Catană.

Invitații emisiunii Fabrika mai spun că în bugetul țării ar trebui să ajungă impozite de pe urma Laundromatului, pentru că toate contractele au trecut prin Moldova, iar taxele respective nu au fost achitate.

"Numai 0,3 procente de la 22 de miliarde, aici sunt câteva zeci de milioane de dolari taxe de stat care trebuia să fie achitată de către acele persoane în folosul cărora au fost acele 22 de miliarde de dolari care au trecut nu prin băncile Moldovei, dar printr-o singură bancă din Republica Moldova", a punctat Gheorghe Costandachi, președintele Centrului Social-Politic European.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu