Expert-Grup: Pognoza de creştere economică pentru 2012 este de 2,1%

Embed:

Perspectivele de creştere economică a Moldovei sunt tot mai sumbre. Potrivit unui studiu efectuat de Expert-Grup, ţara noastră va înregistra o creştere economică de 2,1 la sută în acest an. Această prognoză este mai pesimistă decât cele ale Ministerului Economiei, Băncii Naţionale a Moldovei şi ale unor instituţii financiare internaţionale.

Potrivit Expert-Grup, ritmul de creştere economică a început să încetinească vizibil în ultimul trimestru al anului trecut. Astfel, specialiştii organizaţiei estimează o creştere nu mai mare de 2,1 la sută.

Această prognoză este mai pesimistă decât cea a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, de 3,5 la sută. Iar Guvernul de la Chişinău anunţa, la sfârşitul anului trecut, o creştere economică de până la 4,5 la sută pentru 2012. La începutul acestui an, însă, Ministerul Economiei a micşorat prognoza de creştere a produsului intern brut până la 3,5-4 la sută.

Mai mult decât atât, Expert-Grup nu exclude nici scenariul privind intrarea economiei moldoveneşti în recesiune. Acest fapt poate fi condiţionat de agravarea crizei datoriilor suverane din zona euro, de reducerea volumului banilor trimişi de moldovenii aflaţi la muncă pste hotare, dar şi de instabilitatea politică din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu