EXPERIMENT INEDIT! De ce să nu-ți lași niciodată câinele închis în mașină: E o "capcană mortală"

Ţi-ai lăsat vreodată câinele închis în maşină? Dacă da, ar fi bine să nu o mai faci niciodată. PETA, organizaţia pentru protecţia animalelor, spune că anual sute de câini suferă sau chiar mor din cauză că sunt lăsaţi singuri în maşini de către stăpânii lor.

Un experiment făcut de către un internaut a devenit viral pe Internet şi ne arată ce se întâmplă dacă laşi un ou crud într-o tigaie în maşină, la soare.

Bărbatul a aşezat pe banchetă o tigaie cu un ou şi un termometru. În mai puţin de 15 minute, oul s-a prăjit, scrie Bored Panda, citează click.ro.

Pentru căţei lăsatul în maşină pe timpul verii este o "capcană mortală". La început creşte temperatura internă a organismului. Organismul intensifică respiraţia, bătăile inimii, se pierde apa în exces prin salivaţie şi se produce astfel deshidratarea.

Vasele de sânge sunt dilatate la maximum, iar din acestea o parte lichidă se deplasează în ţesuturi. În acest fel apare edemul cerebral, pierderea cunoştinţei şi pericolul decesului.

În tot acest timp, temperatura corporală creşte rapid şi periculos, peste 40,5-41 de grade.

Toate rasele pot fi afectate de căldură. Cele mai afectate sunt însă: Bulldog francez, Bulldog american, Boston terrier, Boxer, Pug, Shih-Tzu.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu