Experienţă inedită! Google lansează noua aplicaţie Cardboard

Google tocmai a lansat o aplicație Cardboard puțin diferită de cea anterioară. Practic, acum poți uni pozele panoramice, pentru a obține imagini 3D și o experiență inedită cu realitatea virtuală, scrie playtech.ro

 Pe scurt, Cardboard camera, disponibilă deocamdată doar pentru Android, îți transformă smartphone-ul într-o cameră VR pentru amatori. Când faci o poză, trebuie să procedezi ca în situațiile clasice, în care vrei să obții o poză panoramică.

Atunci când le privești prin Cardboard, vor fi tridimensionale. În plus, poți înregistra și sunet, ceea ce face experiența și mai interesantă.

Practic, acum Cardboard funcționează ca o aplicație care adaugă „adâncime” fotografiilor, arătându-ți diferite unghiuri. Luna trecută, Google a adăugat încă o actualizare aplicației, care permite vizionarea videoclipurilor direct pe Youtube cu ochelarii Cardboard

De asemenea, încă ceva demn de menționat, mai ales pentru fanii Star Wars, e că în curând vor putea avea o parte de o experiență desprinsă din celebra serie, printr-un dispozitiv pentru realitate virtuală. Aparent, dispozitivul de care vorbim este dezvoltat printr-o colaborare între Google și Verizon și va fi lansat oficial pe 2 decembrie.

Va include experiența Google Cardboard Virtual Reality, care combină povestea Star Wars: The Force Awakens cu tehnologia realităţile virtuale de ultimă oră. Va veni la pachet cu o aplicație oficială Star Wars, disponibilă și pe iOS, și pe Android.

 Așadar, să uităm de argumentul „cardboard nu e realitate virtuală în adevăratul sens al cuvântului”. Ceva ne spune că varianta aceasta va fi de încercat. Se pare că vor intra în magazinele Verizon pe 2 decembrie și că sunt patru versiuni, probabil numai bune de colecționat.

Grupul din spatele proiectului, Industrial Light & Magic’s ILMxLAB, a lucrat la conținut mai mult de șase luni, așa că probabil că așteptările ne vor fi satisfăcute.

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu