Există discriminare în Republica Moldova?

Legea antidiscriminare, act normativ cerut de Uniunea Europeană, este puternic contestată în Republica Moldova. Parlamentarii, în special, pe ale căror mese se află în acest moment proiectul de lege, spre aprobare, creează prin declaraţiile lor impresia că acest act normativ este menit să acorde drepturi homosexualilor.

În realitate, legea are ca scop prevenirea discriminării şi asigurarea egalităţii de şanse pentru toate persoanele indiferent de rasă, culoare, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie sau convingere politică, sex, vârstă, stare a sănătăţii, dizabilitate, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, avere, origine socială.

Pentru o mai bună informare a publicului, dar şi pentru a sancţiona încercarea politicienilor de a manipula alegătorii, Publika TV va desfăşuara în următoarele zile o campanie de informare a publicului, ce  va consta în difuzarea mai multor ştiri care să evidenţieze cazuri flagrante de discriminare.

Pentru că de aproape un an Publika TV te-a obișnuit să spui se ceea ce gândești sau vezi, îți cerem să ne semnalezi cazurile de discriminare pe care le-ai trăit sau la care ai fost martor. Așteptăm mesajele tale pe www.publika.md/stireata, iar acestea pot deveni știri la Publika Tv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu