Exercițiul de amploare EUMOLDEX 2017. La aplicații vor participa echipe de salvatori din șase țări

În perioada 18 -21 septembrie 2017 va avea loc exercițiul de amploare EUMOLDEX 2017.

Aplicațiile sunt organizate de Inspectoratul General pentru Situații de Uregență al MAI în comun cu Programul pentru Reducerea Dezastrelor ( PPRD East 2).

Aici vor participa echipe de salvatori din șase țări partenere ( Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina și Republica Moldova, dar și trei țări care lucrează în mecanizmul protecției civile, cum ar fi Cehia, Danemarca și România. Acest exercițiu reprezintă o oportunitate unică pentru toate statele participante de a testa și a îmbunătăți potențialul de gestionare a riscurilor și dezastrelor.

Aplicațiile se vor desfășura în condiții apropiate de cele reale, iar echipele participante, pe parcursul desfășurării acțiunilor, vor locui în condiții de tabără.  Salvatorii se vor confrunta cu dezastre de amploare ca inundații, seisme, accidente și incendii.

Echipele vor lucra în comun și vor fortifica capacitățile de comunicare și luare a deciziilor în situații de criză majoră. Mai mult, intrevenția acestora va fi monitorizată de un grup de observatori, care au menirea de a aprecia conlucrarea statelor.

În total în perioada desfășurării exercițiului în țara noastră se vor afla reprezentanți din 27 state ale lumii. Ultimile aplicații de amploare desfășurate în Republica Moldova în domeniul gestionării situațiilor excepționale au avut loc în 2011, în care au participat 32 de țări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu