Exercitiu de simulare. Alarmă de noapte la o tabără de odihnă pentru copii din Bălți

Embed:

În această noapte Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a desfășurat aplicații de prevenire a incendiilor pentru mai mulți copii dintr-o tabără de odihnă  din municipiul Bălți.

Peste 100 de copii au fost treziți la miezul nopții de semnalul alarmei. Conform scenariului, în tabără de odihnă s-ar fi produs un incendiu, care punea în pericol securitatea celor mici. Copii, însoțiți de angajații taberei au reușit să se evacueze într-un loc sigur pînă la venirea pompierilor. Ajunși la fața locului angajații Detașamentului Căutare-Salvare nr. 2 din municipiul Bălți al IGSU au stabilit că doi copii au rămas blocați într-o căsuță cuprinsă de flăcări.

În cel mai scurt timp pompierii au efectuat lucrările de căutare și au evacuat persoanele din zona de risc. În timpul aplicațiilor nimeni nu a avut de suferit. Astfel de instruiri sunt organizate de IGSU în mai multe tabere de odihnă din țară și au drept scop promovarea siguranței în rîndul minorilor. Prin activitățile respective salvatorii și pompierii instruiesc responsabilii obiectivelor de agrement pentru copii să reacționeze adecvat într-o situație excepțională cu implicarea minorilor.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2018 în urma incendiilor au decedat 3 copii. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu