Exercițiu de importanță regională în domeniul securității cibernetice, în premieră la Chișinău

În perioada 21-23 noiembrie curent, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) organizează evenimentul ALERT Cyber Drill 2017.

În premieră pentru ITU și pentru Republica Moldova, reprezentanți ai statelor din CSI și UE se întrunesc în cadrul unui exercițiu de importanță regională pentru a testa, dezvolta și fortifica  abilitățile de protecție împotriva atacurilor cibernetice.

Evenimentul va avea loc în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill” (str. Studenților 9/11).

Scopul evenimentului este de a îmbunătăți capacitatea de răspuns la incidentele cibernetice, survenite în adresa echipelor de profesioniști din spațiul CSI și cel al Uniunii Europene.

Experți de rang internațional vor testa capacitățile tehnice și operaționale ale participanților la ALERT Cyber Drill, care au atribuții de gestionare a incidentelor de securitate cibernetică.

Ziua de 21 noiembrie va fi dedicată prezentărilor și discuțiilor publice pe tema recentelor evoluții și amenințări din spațiul cibernetic.

Zilele de 22 și 23 noiembrie sunt destinate în exclusivitate exercițiilor practice, prin simularea unor scenarii de atacuri cibernetice, în formatul Cyber Drill ALERT.

Participarea la ALERT Cyber Drill este gratuită. Înregistrarea este obligatorie și se face on lineaici și la adresa de email pr@cts.md, până joi, 16 noiembrie curent. 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu