Exercițiile militare au început în vestul Ucrainei. La manevre participă 57 de militari moldoveni

Exerciţii militare de amploare au început în vestul Ucrainei. Peste 12.500 de soldaţi din 15 ţări, inclusiv Moldova, desfăşoară manevre la Centrul Internaţional de menţinere a păcii "Iavorov", situat în apropiere de oraşul ucrainean Lvov. Militarii din Moldova, în număr de 57, participă la operațiunile anuale "Rapid Trident" încă din 1996.

"Participăm la manevre pentru a îmbunătăţi colaborarea dintre ţările noastre, a mări capacităţile Moldovei de apărare, dar şi pentru a pregăti militarii moldoveni pentru operaţiuni de menţinere a păcii."

Membrii armatei ucrainene sunt convinşi că exerciţiile duc la creşterea abilităţilor soldaţilor.

"Manevrele devin tot mai complexe. Anual creşte atât numărul participanţilor cât şi calitatea exerciţiilor. Sper să facem schimb de experienţă cu partenerii şi prietenii noştri, dar şi militarii noştri să-şi demonstreze abilităţile."

Manevrele din Ucraina au debutat cu doar câteva zile înainte de vastele manevre "Zapad 2017", desfăşurate în comun de Rusia şi Belarus. În timp ce Moscova susţine că la manevre vor participa doar 12.700 de soldaţi, observatorii NATO susţin că ele ar putea implica până la o sută de mii de oameni.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu