EXERCIŢII NATO ÎN MAREA NEAGRĂ. Participă 20 de nave militare

Embed:

S-a dat start celui mai mare exerciţiu NATO din Marea Neagră, numit "Sea Shield 19". La manevrele organizate de Forţele Navale Române participă 2200 de soldaţi, avioane şi 20 nave militare din România, Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda şi Turcia.

Vasele străine vor intra astăzi în portul din Constanţa şi vor ieşi pe mare la antrenamente abia luni. Manevrele se vor desfăşura atât în apele teritoriale ale României, cât şi în apele internaţionale ale Mării Negre. Scopul exerciţiilor este lupta împotriva ameninţărilor asimetrice aeriene, maritime şi submarine.

Antrenamentele se vor încheia în data de 13 aprilie. Totodată, şi flota rusească a organizat recent manevre militare în Marea Neagră. 

Moscova a testat mai multe rachete supersonice, denumite "Mosquito", ca parte a unor exerciții de contracarare a atacurilor aeriene.  

Rusia şi-a intensificat manevrele militare în Marea Neagră, după şi-a anunţat retragerea din tratatul pentru forţele nucleare intermediare, ca răspuns la decizia similară a Statelor Unite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu