Exerciţii de simulare a unui cutremur în Capitală

Embed:

Sirene de avertizare în Capitală. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţilor Excepţionale desfăşoară un exerciţiu de simulare a unui cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe Richter. Acesta are scopul să verifice cât de pregătiţi sunt salvatorii să facă faţă unui eventual seism.

Exerciţiile de simulare a seismului au început la ora 9 cu sirene de avertizare, care au trezit mai mulţi locuitori ai Capitalei. Cei care locuiesc pe strada Mircea cel Bătrân au avut posibilitatea să participe la operaţiunile de salvare în caz de cutremur.

La eveniment a participat şi edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă. Primarul susţine că aceste exerciţii nu sunt o simplă cheltuire de bani. "Sarcina în faţa fiecărui serviciu de intervenţie, subdiviziuni şi respectiv fiecărei echipe va fi pusă în aşa mod în cât să fie scoase deficienţele. Nu o aplicaţie formală, pentru cheltuirea banilor doar de ochii lumii şi prezentarea lor în faţa camerelor de luat vedere", a spus edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Exerciţiile de salvare se desfăşoară într-un bloc de pe strada Mircea cel Bătrîn, la CET-ul numărul 1, la o întreprindere din centrul oraşului şi la Spitalul clinic municipal numărul 4 din Capitală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu