Exemplar al jocului "SUPER MARIO BROS" sigilat, vândut cu 100 de MII DE DOLARI la o licitaţie

Un exemplar sigilat al celebrului joc video "Super Mario Bros." s-a vândut, la licitație, cu peste 100.000 de dolari.

Este vorba despre un nou record mondial pentru cea mai mare sumă de bani plătită pentru un joc video, relatează New York Post.

Jocul nu a fost deschis din 1985, acest fiind motivul pentru care s-a plătit pentru el suma de 100.150 de dolari. „În afara semnificației artistice și istoricei, jocul este într-o perfectă de conservare”, a declarat Kenneth Thrower, cofondatorul companiei Wata Games, pentru New York Post.

Datorită popularității pe care o are în lumea întreagă, jocul „Super Mario Bros.” s-a vândut în 11 variante diferite, între 1985 și 1994, potrivit Heritage Auctions.

„Primele două versiuni au avut copii «sigilate» care au fost disponibile numai pe piața de testare din New York și Los Angeles a Nintendo Entertainment System (NES), între 1985 și 1986 (…) Dintre toate copiile ale Super Mario Bros, aceasta este singura «sigilată cu etichetă»”, a explicat organizatorul licitației.  

Jocul a fost cumpărat de trei colecționari pe 6 februarie. Este vorba despre Jim Halperin, vicepreșintele companiei Heritage Auctions, Zac Gieg, patronul Just Press Play Video Games, și de colecționarul de jocuri Rich Lecce, proprietarul Robert B. Lecce Numismatist Inc, notează sursa citată.

Cu peste 40 de milioane de exemplare vândute în lumea întreagă, Super Mario Bros, creat de Nintendo, se numără în topul 10 cele mai tari jocuri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu