Executivul de la Chişinău a demis şi a numit mai mulţi viceminiştri

Embed:

La propunerea Ministerului Educaţiei, în funcţia de viceministru a fost numită Cristina Boaghe. Anterior, demnitarul a exercitat funcţia de consultat principal în cadrul secretariatului Parlamentului. Este de formare juristă. 

Totodată, la şedinţa de astăzi a Guvernului, au fost demişi viceminiştrii de la Muncă, Protecţie Socială şi Familie, Sergiu Sainciuc şi Gheorghe Ţurcanu. Noul ministru, Mircea Buga, l-a propus în această funcţie pe Boris Gâlcă, care a fost consilier principal pe lângă fostul premier, responsabil de ocrotirea sănătăţii şi dezvoltarea socială.

Fostul ministru al Mediului Sergiu Palihovici a fost numit secretar general al Guvernului, iar Tudor Golub a fost eliberat din funcţia de reprezentant al Cancelariei de Stat în Consiliul raionului Orhei, deoarece a fost ales preşedinte al acestui raion.

Eugen Bodarev nu va mai fi directorul Agenţiei pentru geologie şi resurse minerale, la cererea proprie. Iar Iurie Carp a plecat de la şefia Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, interimatul urmând să fie asigurat de adjunctul său Grigore Porcescu.  

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu