Executivul a aprobat un proiect de lege cu privire la supravegherea pieţii. Ce schimbări va aduce documentul

Un nou proiect de lege care va impune cooperarea între autorităţile de reglementare a pieţei a primit astăzi acceptul Cabinetului de miniştri şi va fi transmisă Legislativului.

Ministrul Economiei, vicepremierul Valeriu Lazăr, a explicat că noua lege va simplifica procedurile de verificare a calităţii mărfurilor cu scopul de a proteja consumatorii şi aceasta este armonizată la cerinţele Uniunii Europene .

"Pornim de la constatarea că exită o multitudine de instiţii publice de supraveghere a pieţei, dar un avem un cadru general comun. Unele funcţii se dublează şi unele zone rămân neacoperite", a spus vicepremierul.

Inovaţia din proiect este că şi Serviciul Vamal a fost inclus în cohorta de instituţii de verificare, sarcina sa fiind de a preveni mărfurile periculoase sau contrafăcută pe teritoriul ţării.

Totişi, preşedintele Academiei de Ştiinţe (AŞM), Gheorghe Duca, a criticat proiectul pentru că ar spori numărul de controale, dar remarca sa a fost respinsă de Valeriu Lazăr, care a spus că, de fapt, numărul verificărilor va scădea.

Controversa a fost aplanată de premierul Iurie Leancă. Demnitarul a recomandat AŞM să prezinte propuneri de modificare redacţională, până proiectul va ajune în Parlament.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu