ESCROCHERIE de proporţii. SCHEMA FRAUDULOASĂ prin care doi moldoveni au obţinut ILEGAL circa 5.000.000 DE LEI

Embed:

Spărgeau conturi poștale electronice și conturi de pe rețelele de socializare pentru a obţine bani. Este vorba despre un tânăr de 19 ani și un bărbat de 49 ani, din Chișinău, care sunt cercetaţi penal.

Potrivit procurorilor PCCOCS, suspecţii acționau prin atacuri informatice de tip "phishing", mai exact, transmiteau o adresă electronică în cutia poștală sau pe contul reţelei de socializare a victimei. După accesarea de către victime a adresei primite, bănuiții le aflau datele de intrare în cont, secretele comerciale, datele bancare, precum și intrau în posesia imaginilor personale şi intime ale victimelor.

Oamenii legii au constatat că bănuiții ofereau serviciile ilegale din anul 2016 și până în prezent, prin intermediul forumurilor închise, precum și website-urilor specializate în primirea comenzilor de acest gen.

Astfel, pentru spargerea cutiei poștale "Gmail", bănuiții încasau circa 50 mii ruble rusești, echivalentul a 13.700 de lei, iar pentru spargerea rețelei de socializare "Odnoclsnichi" –  aproximativ 3.000 de lei. Banii erau achitaţi de comanditari prin intermediul sistemelor de plăți online. Venitul ilegal obținut de suspecți, în perioada de patru ani, se estimează la circa 5.000.000 de lei.

În rezultatul perchezițiilor, la domiciliile bănuiților au fost depistate și confiscate calculatoare, telefoane mobile și dispozitive de stocare a informației.

Oamenii legii au iniţiat o cauză penală, iar suspecţii riscă de la 4 la 9 ani de închisoare.

loading...

Lasă un comentariu