Excrocherie cu alocații pentru copii. Cum reușesc infractorii să fure în Germania folosindu-se de micuţi români și bulgari

Un nou tip de criminalitate dă bătăi de cap autorităților din Germania. Mai multe bande organizate escrochează statul german la alocațiile pentru copii, folosindu-se de acte false pentru a profita de sistemul social german, scrie libertatea.ro.

A fost notat faptul că în regiuni ca Bazinul Ruhr, Berlin, Mannheim, Offenbach sau Magdeburg s-au răspândit infracțiunile după următorul model: un grup organizat falsifică contracte de muncă, buletine și certificate de naștere, pe care le depune ulterior la aceste case germane pentru familie. Infractorii primesc astfel alocațiile, deși micuții pentru care le cer nu trăiesc în Germania, nu sunt înscriși la școli sau grădinițe nemțești, iar părinții lor nici măcar nu lucrează în statul din centrul Europei. În spatele celor care depun cererile de alocații se află grupuri criminale organizate, cu legături în Germania.

În plus, prin contractele false de muncă pe care sunt trecute câștiguri nesemnificative, se solicită bani suplimentari de la agenția germană a muncii, ajutoare financiare suplimentare care se acordă persoanelor care nu câtșigă destul pentru a trăi din propriile venituri.

Potrivit dw.com, pagubele sunt de peste 100 de milioane de euro, iar casele germane pentru familie sunt îngrijorate de acest fenomen.

"Observăm de doi ani această înșelăciune organizată cu alocațiile pentru copii", a declarat Karsten Bunk, șeful la nivel federal al caselor pentru familie. El adaugă că se lucrează deja cu alte autorități germane pentru combaterea fenomenului, care a luat masiv amploare după ce s-au anulat restricțiile de călătorie, imediată după intrarea României și Bulgariei în UE. Numărul cetățenilor din UE care au acum drept de a solicita ajutoare sociale în Germania a crescut considerabil prin extinderea blocului comunitar.

Rețelele de infractori vin, de regulă, din țările aflate în sud-estul Europei, precum România și Bulgaria. Ei contactează familii sărace în țările lor, cărora le promit un trai mai bun dacă se mută în Germania, cu bani primiți de la statul german. Ulterior, infractorii organizează transportul acestor familii și mută oamenii în case dărăpănate din mai multe orașe nemțești. Deseori zeci de oameni locuiesc doar în câteva camere.

Infractorii deschid conturi bancare pentru părinții familiilor relocate, care nu știu germană și nu înțeleg nimic din ce se petrece. Cardurile lor sunt confiscate de infractori, care apoi depun acte false pentru a primi în numele familiilor aduse în Germania alocații pentru copii și ajutoare sociale de la agenția germană a muncii.

În 2016, autritățile germane au plătit 537 de milioane de euro pentru alocațiile copiilor care nu trăiesc în Germania, arată o interpelare adresată de grupul parlamentar al AfD guvernului de la Berlin.

Casa pentru familie NRW West, din landul Renania de Nord-Vestfalia, s-a săturat să fie înșelată și a pus la punct un sistem electronic de verificare a dosarelor de alocații, care permite depistarea mai ușoară a infrațiunilor. De asemenea, casa are trei agenți care efectuează razii pe teren.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu