EXCLUSIV! Un halterofil din Moldova, suspendat din sport pentru dopaj

Embed:

Încă un sportiv moldovean a fost suspendat pentru dopaj! Halterofilul Gheorghe Cernei nu va avea dreptul să participe la competiţiile oficiale până în vara anului 2015, din cauza folosirii substanţelor interzise. Sportivul a fost depistat pozitiv înainte Universiadei de la Kazan, unde a cucerit medalia de bronz. Ca urmare, destincţia urmează să-i fie retrasă.

Gheorghe Cernei a fost suspendat pe o perioadă de doi ani, după ce a fost depistat pozitiv la un test anti-doping efectuat înaintea Universiadei de la Kazan din acest an. La competiţia din Rusia, Cernei a cucerit bronzul, după ce s-a clasat pe locul trei, atât la smuls, cât şi la aruncat, în categoria de 85 kilograme. 

Preşedintele Federaţiei naţionale, Tudor Casapu, a refuzat să comenteze acestă suspendare, deoarece, spune el, nu a primit nicio confirmare oficială din partea forului internaţională.

"Când voi primi confirmarea oficială, atunci am să fac declaraţii. Eu nu ştiu şi nu am văzut nimic", a subliniat preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de haltere, Tudor Casapu.

Casapu a declarat totuşi că lui Cernei îi va fi retrasă medalia cucerită la Universiadă.

"Medalia de la Universiadă nici nu ne trebuie. Medalia o va întoarce înapoi. De unde nu ar fi. De la Europene, Mondiale, nu contează, medalia se întoarce înapoi", a mai spus Casapu.

Gheorghe Cernei are 23 de ani, iar în 2011 a devenit campion la Europenele pentru tineret, de la Bucureşti. Perioada de suspendare a lui Cernei a început pe 11 iulie 2013 şi se va încheia în 2015.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu