Exclusiv! Mircea Snegur despre 20 de ani de Independenţă: Două decenii de zbucium, frământări, urcuşuri, regrete şi speranţe

"Cele două decenii de independenţă, de zbucium, frământări, urcuşuri, regrete şi speranţe constituie istoria tânărului nostru stat, dar şi o bună bucată din viaţa noastră de cetăţeni ai lui". Declaraţia aparţine primului preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, şi a fost făcută în exclusivitate pentru Publika.md, în ajunul Zilei Independenţei.

"Proclamarea Independenţei nu a fost un act spontan şi nu ne-a căzut din cer, după cum îşi permit să afirme unii. Independenţa este rodul mişcării de renaştere naţională, iniţiată de scriitori şi susţinută de întreaga intelectualitate şi masele largi ale populaţiei", a declarat Mircea Snegur.

Potrivit acestuia, multe din priorităţile de pe agenda de azi şi de viitor a Republicii Moldova reies direct din Declaraţia de Independenţă. Din acest motiv, avem nevoie de linişte, stabilitate, condiţii bune de muncă şi făurire, subliniază fostul şef de stat.

"Generaţia noastră de politicieni a avut parte de greutăţi şi probleme mult mai dificile. Şi vremurile erau altele, poziţiile – poate şi mai diferite. Dar, în momentele de cumpănă, predomina unitatea şi înţelegerea. Anume în această bază au fost luate cele mai importante decizii, inclusiv de proclamare a Independenţei. Momentul actual este, şi el, unul de cotitură, care necesită înţelegere, clarviziune, raţionament", a ţinut să precizeze Mircea Snegur.

Acesta a adresat şi un mesaj de felicitare populaţiei, cu ocazia împlinirii a două decenii de Independenţă. "Întregului popor cordiale felicitări cu prilejul remarcabilului eveniment şi urări de cât mai grabnică prosperitate în fiecare casă a celor ce formează Republica Moldova. Doresc tuturor să rămână optimişti, încredinţându-i că Moldova este pe calea dreaptă şi corectă – calea europeană, trasată de Declaraţia de Independenţă", a menţionat primul preşedinte al Moldovei.

Mircea Snegur va fi deseară, invitatul Publika TV, în cadrul Ediţiei Speciale, cu începere de la ora 21.30.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu