EXCLUSIV! Mai multe persoane publice deţin arme, printre care şi Serafim Urechean

Embed:

UPDATE (21:55): În cadrul emisiunii Fabrika din această seară, contactat prin telefon Serafim Urechean şi întrebat despre armele deţinute, acesta a spus că are pasiunea de a colecţiona arme de aproximativ 40 de ani. De asemenea, el afirmă că nu a putut oferi răspunsuri mai devreme jurnaliştilor pe motiv că ar fi fost la o întâlnire cu alegătorii la Donduşeni. Dar, a ţinut să mulţumească ministrului de interne, Victor Catan, că acesta nu a divulgat numele lui în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi, numele acestuia figurând în lista deţinătorilor de arme din Moldova. Urechean a mai menţionat că are arme încă din secolul XX şi că toate sunt înregistrate. Analistul Igor Boţan, a afirmat că aceste declaraţii duc la concluzia că între membrii alianţei de guvernare există o legătură şi că se acoperă reciproc. "Urechean colecţionează tot ce face fum", a mai declarat Boţan.

În cadrul emisiunii Publika Report, moderată de Mihaela Gherasim au fost aflate și alte nume ale persoanelor publice care dețin arme. Acestea au fost anunțate  de către Mihai Cebotari, şef adjunct al Departamentului Ordine Publică din cadrul Ministerului de Interne.

Printre acestea se află și Serafim Urechean, liderul Alianței Moldova Noastră care posedă 81 de arme, dintre care 60 cu țeavă ghintuită și cedează în fața lui Vladimir Voronin, ex-președintele Republicii Moldova, care deţine 84 de arme. Acesta însă, a refuzat să comenteze afirmaţiile.

Totodată, lista confirmă că și Vasile Tarlev are în arsenalul său de acasă 10 arme. Vladimir Molojen,  fostul ministru al dezvoltării informaţionale posedă 30 de arme, iar Valentin Zubic - fost viceministru de interne deține și el 14 arme.

Conform listei prezentate astăzi  în cadrul ședinței de Guvern de către Victor Catan, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova s-au făcut publice numele doar a trei persoane: Vladimir Voronin, liderul PCRM, Oleg Voronin, fiul acestuia și Gheorghe Papuc, fostul ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Redactare PUBLIKA.MD (S.C.)

Lasă un comentariu