EXCLUSIV: Interviu cu balerinul Mihai Sosnovschi

Embed:

În ciuda zvonurilor, noi am continuat să muncim pentru telespectatorii noştri. Pentru cei care îndrăznesc să viseze la o Moldovă Occidentală, pentru cei care vor să trăiască într-o ţară modernă. Pentru cei care ştiu să fie un model pentru semenii lor. Un astfel de om este cel pe care vi-l prezentăm în minutele următoare.

De 11 ani dansează în cele mai renumite roluri pe scena faimosului Teatru de Operă şi Balet din Viena. De un deceniu este solistul care deschide Balul Vienez. Trăieşte din aplauzele unui public select, adunat din toate colţurile lumii. Dar asta nu l-a făcut pe Mihai Sosnovschi să ascundă faptul că e moldovean.

Avea 13 ani când a câştigat o bursă care i-a deschis uşa şcolii de balet din Viena. A plecat să-şi urmeze visul departe de casă şi a muncit cu îndârjire într-o lume în care, spune el, "talentul nu se iartă". N-a uitat nimic, mai ales că a început să lucreze în teatru de la 15 ani.

Şi a rămas cu totul acolo unde munca şi talentul i-au dat şansa vieţii.

Însă nu se sfieşte să spună cu voce tare unde s-a născut şi ce îl leagă de ţara-mamă.

Dacă o parte din suflet i-a rămas acasă, cealaltă s-a dăruit cu totul baletului. Mihai îşi petrece aproape tot timpul în teatru, împărţindu-şi programul între antrenamente, repetiţii şi spectacole. De altfel, este printre puţinii care are un loc al lui aici.

De 15 ani nu oboseşte să lucreze 7-8 ore zilnic pentru precizia şi frumuseţea fiecărei mişcări pentru spectacol.

Nu oboseşte nici să spună că viaţa lui este baletul. Argumentul este faptul că la 18 ani semna deja contractul pentru primul rol.

Evoluţia sa artistică a venit firesc, dar a plătit pentru asta cu sacrificii neştiute de mulţi dintre spectatori.

Şi, indiferent despre ce apuci să îl întrebi, revine la marea sa dragoste pentru că încă mai are ceva de spus.

De fapt, trăieşte într-o lume ale cărei repere esenţiale sunt rolurile, aplauzele, florile. Contopite în muzică şi dans.

Mihai Sosnovschi este unul dintre cei mai fericiţi artişti născuţi în Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu