EXCLUSIV! Dosare de milioane ascunse de stat (DOC)

Embed:

Acuzaţii dure la adresa Procuraturii Generale! Învinuirile vin din partea deputatului PLDM Ion Butmalai şi au fost făcute în platoul Fabrika. Parlamentarul acuză Procuratura de sustragerea ilegală din cadrul Ministerul de Interne a mai multor dosare.

"Procuratura Generală a retras ilegal de la Ministerul de Interne şapte cauze penale în privinţa la "Nipon" SRL, unde este vorba despre 115 de milioane. De asemenea, dosare care se referă la spălare de bani, evaziuni fiscale. Aceste dosare stau în saferurile procurorilor. Se stopează şi nu se duc în instanţă. De aceasta, noi, membrii Comisiei pentru Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică vrem ca să vină în Parlament toţi cei patru generali pentru a vorbi despre această situaţie", a declarat Ion Butmalai.

Preşedintele Centrului de Iniţiativă şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ion Dron, este de părere că anume acum este momentul ca aceste instituţii să fie "luate la ochi".

"În ultimii 5 ani autorităţile statului au fost folosite ca instrumente pentru desproprietărirea unor persoane. MAI a fost unul din aceste instrumente. Dupa astfel de declaraţii tunurile trebuiesc îndreptate spre aceste instituţii", consideră Ion Dron.

Deocamdată, reprezentanţi Procuraturii Generale nu au putut fi contactaţi pentru a comenta acuzaţiile.

Vedeţi mai jos o notă informativă cu dosarele care ar fi fost luate de Procuratura Generală:

Document exclusiv

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu