EXCLUSIV: Dezvăluiri despre FALSIFICĂRI în Parlament AFLĂ AICI DETALII

Veaceslav Ioniţă face dezvăluiri în istoria cu privire la gafa scăpată în Legea cazinourilor, care a cauzat un prejudiciu de 6 milioane de lei la bugetul de stat. Deputatul PLDM susţine că în urma investigaţiilor pe care le-a făcut în calitate de preşedinte al Comsiei economie, buget şi finanţe, a depistat că a fost FALSIFICATĂ instrucţiunea Parlamentului. Declaraţia a fost făcută la emisiunea Fabrika de azi, 20 iulie.

Potrivit lui Ioniţă, falsul s-a produs în 2011, deja după ce a fost avizată Legea cazinourilor în noua formulă, cu amendamentul "ghinionist". El nu a putut însă, spune cine este vinovatul. Totuşi, liberal-democratul este convins că astfel, Ghimpu a primit "dovezi" pentru a-l putea acuza că ar fi vinovat de greşeala strecurată în Legea cazinourilor. El califică stenograma prezentată de liderul PL drept "o prostie mai mare decât însuşi Mihai Ghimpu".

"Anul acesta a fost falsificată instrucţiunea Parlamentului. În lege şi în instrucţiunea din 2005 se spune cine semnează ultimul şi cine avizează legile: pe vremea aceea trebuia să o facă Mihai Ghimpu. În 2011 apare schimbarea: preşedintele comisiei avizează legile, adică textul care merge în Monitorul Oficial. De unde s-a luat rolul meu de avizare? Când am semnat documentul nu aveam acest rol, iar acum a apărut", a explicat Veaceslav Ioniţă.

"Eu răspund de ceea ce se întâmplă în comisie. De ce se întâmplă în plenul Parlamentului e responsabil preşedintele Legislativului. El are un aparat de 170 de oameni, care i se subordonează şi care trebuiau să verifice documentul", a punctat deputatul PLDM.

Acesta a mai anunţat că în cadrul şedinţei de mâine a Parlamentului îşi va retrage toate semnăturile de pe toate legile, în calitate de preşedinte al Comsiei economie, buget şi finanţe.

Amintim că la 15 aprilie, Parlamentul a creat o comisie de investigare a cauzelor includerii în Legea cazinourilor a unui amendament ce nu a fost supus votului în Parlament. În urma acestei erori, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape 6 milioane de lei. Modificările la lege au fost propuse de către fostul deputat Veaceslav Untilă.

Astăzi, liderul PL, Mihai Ghimpu, a prezentat stenograma şedinţei Parlamentului, potrivit căreia, vinovat de prejudiciul adus statului se face preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă. Ghimpu i-a cerut lui Ioniţă să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al comisiei şi să-şi depună mandatul de deputat în Parlament.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu