Exclusiv despre firma de taxi care îşi alimentează maşinile cu ulei de la cartofi fri VIDEO

Embed:

În loc de combustibil folosesc ulei în care au fost pregătiţi cartofi fri. Astfel îşi alimentează maşinile o firmă de taxi din statul american Idaho. Corespondentul CNN Glen Beeby a realizat un reportaj în exclusivitate despre acest proiect inovator.

Firma Recab foloseşte modele vechi de maşini Mercedes-Benz şi le converteşte să circule cu biocombustibil. Ideea i-a venit unuia dintre proprietarii companiei, din dragoste pentru automobile vechi, dar şi pentru mediu.

"Conceptul a apărut atunci când am realizat cât de sigure sunt aceste maşini şi că pot circula cu combustibil ecologic", a menţionat proprietarul firmei, James Orr.

Proprietarul spune că a reuşit să convertească prima maşină în acest scop cu doar 800 de dolari. Compania producătoare de cartofi fri din oraş foloseşte peste 1.100 de litri de ulei pe lună şi îi donează firmei de taxi, în schimbul publicităţii pe maşini. Chiar dacă primul vehicul va fi dat în exploatare abia luna viitoare, de acest proiect s-au interesat deja companii din alte oraşe.

Proprietarii firmei de taxi susţin că automobilele de acest fel vor reduce considerabil emisiile de CO2 în atmosferă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu